Ομάδα Δραματοθεραπείας για άτομα σε ανεργία.

Η μακροχρόνια ανεργία μπορεί να βιωθεί ως μια διαδικασία απαξίωσης που οδηγεί στο άγχος, στις ενοχές και στην χαμηλή αυτοεκτίμηση και, σύμφωνα με μελέτες, συχνά διαταράσσει το σύνολο των κοινωνικών σχέσεων του ατόμου. Η Δραματοθεραπεία είναι ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που χρησιμοποιεί την τέχνη ως μέσο θεραπείας. Συγκεκριμένα, δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο και αξιοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων όπως: ζωγραφική, πηλός, παραμύθια, πλάσιμο ιστοριών, παιχνίδι ρόλων, μάσκες κ.λπ. θα εστιάσουμε στη συναισθηματική έκφραση και την διαπροσωπική επικοινωνία. Με αυτό τον τρόπο τα μέλη, θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν, να μοιραστούν μεταξύ τους τις εμπειρίες τους, να εξερευνήσουν πτυχές του εαυτού τους και των τρόπων που σχετίζονται με τους άλλους, να ενδυναμωθούν και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες οι οποίες συμβάλλουν στη ρύθμιση των συναισθημάτων, στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, στην αυτονομία και στην καλύτερη φροντίδα του εαυτού.

Η τέχνη χρησιμοποιείται ως μέσω δημιουργικής έκφρασης, σε καμία περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, για αυτό και δεν απαιτείται κάποιο ταλέντο η προηγούμενη ενασχόληση.

 


Θα υλοποιηθούν 28 εβδομαδιαίες συναντήσεις, διάρκειας 1,5 ώρας κάθε Πέμπτη 19:00-20.30.  (24.11.2022- 22.06.2023)

 

Η ομάδα απευθύνεται σε άτομα από 18 ετών και πάνω που βρίσκονται σε ανεργία σε διάστημα τουλάχιστον για ένα έτος. Θα αποτελείται από 6 έως 8 άτομα και θα είναι κλειστή, δηλαδή προϋπόθεση της λειτουργίας της συνιστά η συμμετοχή των ίδιων ατόμων από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωσή της. Κατά συνέπεια, κριτήριο συμμετοχής θα αποτελέσει και η δυνατότητα δέσμευσης για συστηματική συμμετοχή στις εργασίες της ομάδας.

Πριν την έναρξη των συναντήσεων θα προηγηθεί μια προσωπική συνέντευξη που θα οριστεί με τη συντονίστρια.

Η ομάδα διεξάγεται στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πρακτικής στη Δραματοθεραπεία με επόπτευση.

Συντονίστρια: Μαρία Τερζάκη
Επόπτρια: Κατερίνα Κουρούκλη – Ρόμπερτσον
Αριθμός συναντήσεων: 28
Κόστος: 20 ευρώ το μήνα (για 7 μήνες)

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής: 6946242750 Μαρία  Τερζάκη

Χώρος διεξαγωγής: Δέσπως Σέχου 23, Αθήνα,  Νέος Κόσμος.