Συμμετοχή στο Resistance Festival 2017 με την υλοποίηση βιωματικού εργαστηρίου με τίτλο: «Διερευνώντας την ετεροκανονικότητα- Ο Δρόμος των Προνομίων»

Η«Από Κοινού: Ψυχοκοινωνική Ενδυνάμωση και Ψυχοθεραπεία» πραγματοποιεί για ακόμα μία φορά το βιωματικό εργαστήρι με τίτλο: «Διερευνώντας την ετεροκανονικότητα- Ο Δρόμος των Προνομίων» στο πλαίσιο τουResistance Festival 2017 που πραγματοποιείτε στις 29-30 Σεπτεμβρίου, στη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256) στην Αθήνα.

Στο συγκεκριμένο εργαστήρι σκοπός μας είναι να αναρωτηθούμε μαζί με τους ανθρώπους που θα συμμετάσχουν για τους τρόπους με τους οποίους βιώνουμε στην καθημερινότητά μας την ετεροκανονικότητα, δηλαδή τη θεσμοθέτηση της ετεροφυλοφυλίας και των κοινωνικών κατηγοριών αρσενικό/θηλυκό – άντρας/γυναίκα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας καθώς τη διάχυση αυτών των κατηγοριών σ’ όλο το εύρος του ψυχικού και του κοινωνικού πεδίου (από τις πιο μύχιες σκέψεις και συναισθήματα έως τη λειτουργία των κοινωνικών μακροδομών). Την κατανόηση αυτών των εννοιών την προσεγγίζουμε βάσει της διαθεματικής ανάλυσης, μιας ανάλυσης δηλαδή που μας βοηθά να κατανοήσουμε τις ποικίλες καταπιέσεις και προνόμια που βιώνουμε ή/και απολαμβάνουμε ανάλογα με το φύλο, την ταυτότητα φύλου, τη σεξουαλικότητα, την τάξη, τη φυλή, την εθνοτική και την θρησκευτική ταυτότητα κλπ. Για το βιωματικό μέρος του εργαστηρίου μας επιλέξαμε τον Δρόμο των Προνομίων ακριβώς επειδή αναδεικνύει με σχηματικό τρόπο αυτή τη διαπλοκή των προνομίων και αποκλεισμών.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον δρόμο των προνομίων και το Resistance Festival 2017, στο site του φεστιβάλ και στο σχετικό event!

Φωτογραφίες από την υλοποίηση βιωματικού εργαστηρίου στο site μας και στη σελίδα μας στο facebook.

Ενημερωθείτε για τον δρόμο των προνομίων και τις συμμετοχές της «Από Κοινού: Ψυχοκοινωνική Ενδυνάμωση και Ψυχοθεραπεία», από τις προηγούμενες εκδηλώσεις μας:

* 20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας και φωτογραφίες.

12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ρεθύμνου και φωτογραφίες.

2ο LGBTQI+ Pride Κρήτης