Συμμετοχή στο 20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ – Διερευνώντας την ετεροκανονικότητα- ”Ο Δρόμος των Προνομίων”

Υλοποίηση βιωματικού εργαστηρίου, για τρίτη φορά  (12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, 2ο LGBTQI+ Pride Κρήτης), από την ”Από Κοινού: Ψυχοκοινωνική Ενδυνάμωση και Ψυχοθεραπεία” με τίτλο: “Διερευνώντας την ετεροκανονικότητα- Ο Δρόμος των Προνομίων” στο πλαίσιο του 20ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου και 1-2 Ιουλίου 2017, στο Άλσος Γουδή.

Στο συγκεκριμένο εργαστήρι σκοπός μας είναι να αναρωτηθούμε μαζί με τους ανθρώπους που θα συμμετάσχουν για τους τρόπους με τους οποίους βιώνουμε στην καθημερινότητά μας την ετεροκανονικότητα, δηλαδή τη θεσμοθέτηση της ετεροφυλοφυλίας και των κοινωνικών κατηγοριών αρσενικό/θηλυκό – άντρας/γυναίκα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας καθώς τη διάχυση αυτών των κατηγοριών σ’ όλο το εύρος του ψυχικού και του κοινωνικού πεδίου (από τις πιο μύχιες σκέψεις και συναισθήματα έως τη λειτουργία των κοινωνικών μακροδομών). Την κατανόηση αυτών των εννοιών την προσεγγίζουμε βάσει της διαθεματικής ανάλυσης, μιας ανάλυσης δηλαδή που μας βοηθά να κατανοήσουμε τις ποικίλες καταπιέσεις και προνόμια που βιώνουμε ή/και απολαμβάνουμε ανάλογα με το φύλο, την ταυτότητα φύλου, τη σεξουαλικότητα, την τάξη, τη φυλή, την εθνοτική και την θρησκευτική ταυτότητα κλπ. Για το βιωματικό μέρος του εργαστηρίου μας επιλέξαμε τον Δρόμο των Προνομίων ακριβώς επειδή αναδεικνύει με σχηματικό τρόπο αυτή τη διαπλοκή των προνομίων και αποκλεισμών.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον δρόμο των προνομίων και το 20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο σχετικό event! Ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν, συμμετείχαν, στήριξαν κ βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το βιωματικό εργαστήρι κ το 20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ!

Φωτογραφίες του βιωματικού μπορείτε να βρείτε εδώ καθώς και στη σελίδα μας στο facebook.